fbpx
Szerző: Gy.Gyüre György2021-04-07T11:15:22+00:00

Szerző: Gy.Gyüre György

Az oldal elindításával az volt a célom, hogy egy különleges, Wikipédia-jellegű tudásbázist hozzak létre – annak érdekében, hogy a növényekkel kapcsolatos régi és már-már feledésbe merülő ősi tudás ismét előtérbe kerüljön. Természetesen a kipusztulóban lévő fajok megmentése és hazánkban való elterjesztése is vezérelt. Ehhez szívesen veszem minden támogató csatlakozását és segítségét.

A mezőgazdasági területek terjedése miatt gyógynövényeink kipusztulóban vannak – mint ahogyan a méhek populációja is csökken –, ez a jelenség sajnos nem ismer országhatárokat. A Zöldszerész elsősorban a hazai gyógy- és fűszernövények, valamint az ismertebb gombafajok részletes leírására és bemutatására fókuszál, de a későbbiekben a honunkban nem őshonos növényeket is ismertetni fogom. A leírásokat folyamatosan bővítem a szakirodalmak feldolgozásával.

Sajnos, kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világon is először hazánkban indult gyógynövény-kísérleti/kutató állomás, melynek vezetője Páter Béla volt (1904). Az ő munkássága kevésbé ismert napjainkban, pedig jelentősen hozzájárult ennek a területnek a fejlesztéséhez. (Az általa írt tanulmány adja az oldal gerincét.)

A Zöldszerésznek nem marketingcéljai vannak, hanem az elfeledett tudást szeretné ingyen elérhetővé tenné bárki számára digitális korunkban, amikor a fajok és hozzájuk tartozó ismereteink a mezőgazdaság terjeszkedésével és a globális felmelegedés következtében elfeledőben vannak (értékmentés).

Manapság kevés oldal foglalkozik professzionálisan a témával, s ha mégis, akkor a leírások hiányosak, a feldolgozott növények száma pedig jelentősen korlátozott. Ezt az űrt szeretné pótolni a jelenleg közel 150 növényt tartalmazó zoldszeresz.hu (növényi leírások folyamatos bővítésével, SEO alapon), de további közel félezer hazai növény feldolgozása van folyamatban. A cél nem más, minthogy a zoldszeresz.hu a kelet-európai régió legismertebb fűszer- és gyógynövény “szakportálja” legyen.

Tanulmányaim:

  • Gyógynövényalkalmazási szakmérnök – (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – folyamatban)
  • Engineering Management – Műszaki menedzser (Pannon Egyetem)
  • Műszaki informatikai mérnökassz. (Veszprémi Egyetem)
  • Online marketing menedzser – SEO, PPC, specialista – (Autodidakta – 15 év)

(A Zöldszerész oldalon található növények felhasználásáról nem vállal felelősséget, mindenféleképpen konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével! A hatások népi megfigyeléseken és tapasztalatokon nyugszanak!)

Mindenkinek ajánlom az oldalt, akinek fontos a természetünk védelme, a természeti értékeken alapuló gyógyítás és a saját/családja egészsége.

Csatlakozz Facebook és Instagram oldalamhoz, valamint iratkozz fel hírlevelemre, ahol időközönként érdekes és értékes tartalommal jelentkezek!

Kellemes böngészést, hasznos információkat és jó egészséget kívánok!
Gy. Gyüre György


Go to Top